İçeriğe geç

Uyuşturucu Bağımlısı Hangi Doktora Gitmeli

Madde bağımlısı kişilerin tedavisi için nereye başvurulur?

Kişinin “tedavi” sözcüğünden endişe duyması halinde “danışmanlık” sözcüğünü kullanması; Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM), Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM), Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) gibi kuruluşlara başvurarak mutlaka profesyonel destek alması gerekmektedir.

Madde bağımlılığına kim bakar?

Madde bağımlılığını tedavi etmek için psikiyatri kliniklerindeki doktorlara danışılmalıdır. Psikiyatristin yanı sıra nöroloji, iç hastalıkları veya genel tıp uzmanlarına da danışılabilir.

Uyuşturucu bağımlısı nasıl tedavi edilir?

Madde bağımlılığının tedavi süreci yoğun çaba, 2-6 hafta izleme ve ardından psikoterapi süreciyle mümkündür. Bu sürecin tedavisinde bilişsel davranışçı terapi, grup terapisi, aile terapisi ve biorezonans (Mora terapisi) gibi psikoterapötik yöntemler kullanılır.

Uyuşturucu bağımlısını nereye şikayet edebilirim?

Madde bağımlılığı konusunda ücretsiz hizmet veren Sağlık Bakanlığı’nın 191 numaralı hattını arayarak ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilir, alanında uzman kişiler tarafından tedavi sürecini başlatabilirsiniz.

Madde bağımlılığı için hangi doktora gidilir?

Madde kullanan ve tedavi olmak isteyen, bununla ilgili sorunlarına çözüm arayan kişiler ve aileleri, hastanelere bağlı alkol ve madde bağımlılığı tedavi merkezleri (AMATEM) ve psikiyatri kliniklerinde tedavi görebilmektedir.

Uyuşturucu bağımlısı zorla hastaneye yatırılır mı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan kanun tasarısında yer alan Türk Medeni Kanunu’nda değişiklik yapılması öngörülen madde, ruh sağlığı, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı, bulaşıcı hastalık veya serserilik gibi nedenlerle toplum için tehlikeli olduğu değerlendirilen kişilere karşı gerektiğinde tıbbi müdahalelerde zor kullanılabileceğini hükme bağlıyor.

Uyuşturucu testi hangi hastanelerde yapılır?

Günümüzde hemen hemen her sağlık kuruluşunda ve hastanede uyuşturucu testi yapılmaktadır.

Bağımlılık tamamen iyileşir mi?

Bağımlılık diyabet gibidir. Tamamen iyileşmez, ancak düzelir. Çalışmalar, diyabetlilerin uyuşturucu kullananlara göre tedaviye daha uyumlu olduğunu göstermiştir. Ancak, uyuşturucu kullanımında tekrarlamalar yalnızca fiziksel sorunlarla ilgili değildir.

Uyuşturucu tedavisi ücreti ne kadar?

Tedavi ücreti ne kadar? Aksi takdirde 3000 ile 4000 TL arasında değişmektedir.

Tedavi olmadan uyuşturucu bırakılır mı?

Bunları kullanırken, vücudun önce uyuşturucudan temizlenmesi gerekir. Buna detoksifikasyon denir. Eroin gibi bazı uyuşturucular, almayı bıraktığınızda ciddi yoksunluk belirtileri ortaya çıktığı için tıbbi tedavi gerektirir. İlaç tek başına yeterli değildir.

Uyuşturucu tedavisi kaç ay sürer?

Madde bağımlılığı tedavisi uzun vadelidir. Kişinin maddeyi kullanmayı bırakmasından sonraki 6. ay, kısmen iyileştiği dönemdir. Madde kullanımının tekrarlanmasını önlemek için hastanın bir yıla kadar tedaviye devam etmesi önemlidir. Bağımlılığın ömür boyu sürdüğünü unutmamak önemlidir.

Uyuşturucudan tamamen kurtulmak mümkün mü?

Uyuşturucu kullanımına yönelik tedavi mümkündür. Kişinin tedaviye yönelik motivasyonu ve tedaviye uyumu çok önemlidir. Tedavi sürecine uyan kişilerin madde bağımlılığından kurtulma olasılığı çok yüksektir.

Madde bağımlısı oğlum var ne yapmalıyım?

Aileler, çocuklarda uyuşturucu kullanımının başlıca risk faktörleri konusunda kendilerini eğitmelidir. Çocukları uyuşturucu kullanımının zararları konusunda eğitmeli ve onlara madde kullanımını onaylamadıklarını açıklamalıdırlar. Çocuğun hayatına dahil olunmalıdır. Çocuğun arkadaşlarıyla iletişim kurulmalıdır.

Amatem yatış şartları nelerdir?

Hastaneye yatış talebinde bulunan ve aynı gün hekim tarafından hastaneye yatırılması planlanan hastanın uyuşturucu veya alkol etkisi altında olmaması gerekir. Hastanede yatış sırasında veya hafta sonu izni sırasında madde veya alkol tükettiği tespit edilen hasta taburcu edilir.

Uyuşturucuyu bıraktıktan sonra beyin düzelir mi?

Alkol ve madde kullanımı bırakıldığında beyin yapısındaki değişiklikler ve sinir hücrelerindeki hasarlar düzelmiyor.

Zorunlu yatış için nereye başvurulur?

Zorunlu tedavi kararı almak isteyen kişi, TMK’nın 432. maddesine dayalı bir başvuru ile Sulh Hukuk Mahkemesine başvurabilir. Kaymakamlık tarafından yapılan tedavi başvuruları, zorunlu tedavi kararları için hukuken bağlayıcı değildir.

Uyuşturucu tedavisini devlet karşılıyor mu?

Raflarınıza uyuyor mu? Sosyal sigortaya tabi olmayan hasta tedavi masraflarını kendisi ödüyor. Tedavinin maliyeti ne kadar? Aksi takdirde 3000 ile 4000 TL arasında değişiyor.

Amatem yatış şartları nelerdir?

Hastaneye yatış talebinde bulunan ve aynı gün hekim tarafından hastaneye yatırılması planlanan hastanın uyuşturucu veya alkol etkisi altında olmaması gerekir. Hastanede yatış sırasında veya hafta sonu izni sırasında madde veya alkol tükettiği tespit edilen hasta taburcu edilir.

Amatem tedavisi için nereye başvurulur?

Kimliğinizle en yakın AMATEM/ÇEMATEM merkezine başvurarak tedavi desteği alabilirsiniz. 18 yaşından küçükler birinci derece yakını ile ÇEMATEM’e başvurabilir, 18 yaş ve üzeri kişiler ise yakını olmadan AMATEM’e başvurabilir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Doğal Taş Arama Izni Nasıl Alınır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Buğday Tenli Escort