İçeriğe geç

Beletmek Ne Demek

Belertip ne demek?

Kubbealtı Sözlüğü katil f. (< beler-t-mek) Öfkeyle bakmak, gözlerini öyle açmak ki, göz akları iri iri gözüksün: Zehra, bahçenin ortasında havadan gelen bir sesi dinliyormuş gibi yaptıktan sonra gözlerini kocaman açar (Reşat N. Güntekin).

Yatakta bevletmek ne demek?

Sesli Sözlük – Çiş, Sidik.

Vadetmek etmek ne demek TDK?

“Promise” kelimesi bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “promise” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “promise”dir. Söz vermek, bir şeyi yerine getirmeyi veya yapmayı taahhüt etmek veya söz vermek anlamına gelir.

Vadetmek ne demek kısaca?

Söz, bir kişinin diğer tarafa yakın veya uzak gelecekte bir şeyi başaracağına dair söz vermesidir. Birinin sözünü tutmak, birinin sözünü tutmak anlamına gelir.

Gözleri belertmek nedir?

[1] Gözlerinizi açın, böylece beyazlar görünür olsun.

Belertmek Türkçe mi?

Belertmek kelimesinin kökeni Türkçedir.

Çiş fantezisi nedir?

Ürolagnia veya ürofili olarak da bilinir; idrar ve işeme zevkine dayalı bir parafilidir. İdrar banyosu ve altın banyosu olarak da bilinir.

Yatağa çiş yapmak ne demek?

Yatak ıslatma veya gece enürezisi, yetişkinlerde gece uykusu sırasında istemsiz idrara çıkma sorunudur. Bu, sık idrara çıkma, yani idrar yapmak için bir veya daha fazla kez uyanma ihtiyacı olarak tanımlanabilen gece idrara çıkma (nokturi) ile karıştırılmamalıdır.

Çişini tutmak ne demek?

Bazı aşırı durumlarda, idrara çıkma imkansız hale gelebilir, buna akut idrar retansiyonu denir. Bu derhal tedavi edilmelidir.

Lavuk ne demek?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Vecd etmek ne demek?

Kişi Yüce Allah’a yöneldiğinde bazen derin bir sevinç, bazen de üzüntü hissetmeye başlar. Bu noktada kişinin yaşadığı manevi heyecan, coşku ve üzüntü haline “vecit” denir. Sonuç olarak vecit, insana Allah’ın isimleri ve sıfatlarıyla birlik kurmasını öğretir.

Ihmali ne demek?

Dilimize Arapçadan giren “ihmal” kelimesi “mühmel” kelimesinden türemiştir. Mühmel, bir şeye yeterince önem vermemek, onu önemsememek veya dikkat etmemek anlamına gelirken, negligence bir şeye yeterince dikkat etmemek anlamına gelir. Bu kelimenin sıfat hali “negligent” olarak yazılır.

Şehadet türkçe ne demek?

“Şehitlik” sözlükte; “hazır olmak, gözlemlemek, tanıklık etmek, bilgilendirmek, bilmek, yemin etmek, beyan etmek, yargılamak” anlamına gelir. Bu anlamlar arasında, kavramın temel anlamı “bir nesnenin gerçeğini kesin olarak bilmek”tir.

Şuheda ne demek TDK?

Türkçe dil birliği açısından Şüheda kelimesi doğrudan “şehit” ifadesini taşır. Bu kelimeyi çeşitli cümle gruplarında şehitlerin adında kullanım açısından değerlendirebilirsiniz. Şehit rütbesi olarak da kabul edilen kelime günlük hayatta çok sık kullanılmaz.

Cüda ne demek?

Kökeni: “Jüda” kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve “جُدَاء” (judā) kelimesinden türemiştir. Anlamı: “Cüda” kelimesi ayrılık veya mesafe anlamına gelir. Bu kelime, insanların veya nesnelerin birbirinden uzak olduğu durumu ifade eder.

Bilasebep nedir ne demek?

(ﺑﻼ ﺳﺒﺐ) sıf. (Ar. olumsuzluk bildiren bilā- ve sebep ve bilā-sebeb) Sebepsiz, nedensiz: “Bir sebepten dolayı bizim fakiri azarladı.” Bir kimsenin meşru bir şahsın (Cevdet Paşa) malına el koyması caiz değildir.

Göz belertmek bir deyim mi?

Deyimler cümlelerde ve günlük hayatta kullanılır. “Gözlerini aç” ifadesi Türkçe’deki en yaygın deyimlerden biridir.

Hönkürmek ne demek?

[1] (argüman) Bağırarak heyecanla konuşmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir